Veel vraag naar gastouderopvang

Beste inwoners van Barlo e.o.,

Kinderopvang Bambi is een kinderopvangorganisatie uit Aalten die op meerdere plekken in Aalten, Lichtenvoorde en Beltrum opvang biedt aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Naast dat we onze eigen opvanglocaties hebben, helpen we ook mensen bij het opstarten van hun eigen kinderopvang aan huis als professionele oppas, oftewel gastouderopvang. De gastouders van Bambi vind je in de hele Achterhoek en Liemers.

Op dit moment is er veel vraag naar gastouderopvang in Lichtenvoorde en directe omgeving. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk lijkt om een paar dag(del)en per week op te passen in eigen huis of dat van ouders. Het kan gaan om een middag per week tot een volledige baan van meerdere dagen per week, net wat past bij iemands situatie. 

Via deze weg willen we jullie informeren over de mogelijkheden van het beroep gastouder. Mocht je naar aanleiding hiervan benieuwd zijn wat in jouw situatie mogelijk is, bel ons dan om geheel vrijblijvend kennis te maken. Hopelijk tot ziens en voor nu… een fijne zomer(vakantie) toegewenst! 

Met vriendelijke groet,

Gerdienke van Eerden
Consulente bij Gastouderbureau Bambi
Tel: 0543-473288
e-mail: info@kinderopvangbambi.nl

Wat is een gastouder?
Een gastouder is een professionele oppas die kinderen mag opvangen tussen de 0 en 13 jaar. Een gastouder kiest zelf wanneer ze werkt, dat kan op vaste dagen zijn maar bijvoorbeeld ook flexibel, afhankelijk van het werk van ouders. Je bepaalt ook zelf hoeveel je beschikbaar bent; een paar uurtjes per week of juist fulltime. Ook de leeftijdsgroep die je op wilt vangen (alleen baby’s en peuters of liever kinderen tussen de 4 en 13 jaar) en het aantal kinderen bepaal jij. (tot een bepaald maximum) De opvang vindt plaats in jouw eigen huis of in het huis van ouders.  Werken als gastouder kan een volledige baan zijn maar kan ook een mooie aanvulling op je andere werkzaamheden zijn.

Wie kan er gastouder worden?
Zorg- of pedagogisch medewerkers, (thuisblijf-)vader en moeders, de vaste ‘oppas’, studenten van een zorg- of pedagogische opleiding, iedereen die een eigen kleinschalige kinderopvang zou willen starten en ook opa’s en oma’s die op de kleinkinderen passen kunnen zich laten registreren als gastouder…. Kortom iedereen die aan minimaal onderstaande eisen kan voldoen:

Waar moet je aan voldoen?

Gastouderopvang is professionele opvang. Daarom worden er eisen gesteld aan de gastouder. Dat betekent dat je 18 jaar of ouder bent, liefdevol met kinderen omgaat en een omgeving kan bieden waar een kind zich thuis voelt. Je hebt een zorg- of pedagogisch diploma of bent bereid dit te halen (Bambi biedt de mogelijkheid om in 6 maand een passend diploma te halen en vergoed een deel van de kosten). Daarnaast ben je in het bezit van een Kinder-EHBO certificaat, de cursus wordt gratis aangeboden via Bambi.

Waarom gastouder worden?
Voor mensen die al oppassen kan gastouder worden interessant zijn omdat gastouderopvang de professionele variant is van oppassen. Hierdoor krijg je meer zekerheden en wordt het oppaswerk goed geregeld. Daarnaast biedt het ouders de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Dit kan dus ook interessant zijn voor opa’s en oma’s die op de kleinkinderen passen.
Als gastouder bepaal je zelf je uurtarief, werktijden en uren. Hierdoor is het werk goed te combineren met jouw privé situatie of andere werkzaamheden.
Droom je van een eigen kinderopvang maar is die stap nog net te groot? Dan is gastouder worden een mooie oplossing, een kleinschalige opvang in eigen huis op de momenten die jou het best uitkomen.
Gastouders krijgen gratis trainingen en cursussen aangeboden, waaronder het Kinder-EHBO. Als gastouder word je begeleid door gastouderbureau Bambi. Zij nemen een groot deel van de administratieve rompslomp voor je uit handen zodat je zelf bezig kunt zijn met wat je het liefst doet; kinderen opvangen. 

Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Gastouders zijn er dus in alle soorten en maten waardoor het werken als gastouder vaak goed te combineren is met andere werkzaamheden en je privéleven.
Ben je benieuwd of gastouder worden interessant is in jouw situatie? Dan komen we graag met je in contact om geheel vrijblijvend kennis te maken in de mogelijkheden te bespreken.