Bredevoort Schittert 2021

Beste inwoner van Barlo,

Wij zijn niet vergeten hoe geweldig jullie, de inwoners uit Barlo, vorig jaar aan “Bredevoort Schittert on Tour” hebben meegedaan. Helaas is het nog steeds Coronatijd, maar we geven de moed niet op en dus dit jaar weer een “Tour” als alternatief. Kunnen we ook nu op jullie hartverwarmende deelname rekenen?
Helaas zijn we nog steeds gebonden aan maatregelen betreffende ons evenement maar na de vele positieve reacties van vorig jaar, willen we ook dit jaar de bezoeker een schitterend avondje bieden. De opzet is iets veranderd. Zo kan de bezoeker op elke gewenste plek de route starten. We hopen daarmee opstoppingen te voorkomen.
Ook de datum is aangepast, Stralend Bredevoort Schittert vindt nu plaats op donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 september.
De donderdagen zijn gereserveerd voor ouderen en mensen met een beperking. Vorig jaar hebben we gemerkt dat deze doelgroep enorm genoot van al het mooist dat onderweg te zien was en na het zware, vaak eenzame jaar dat ze achter de rug hebben willen we ze heel graag speciale aandacht geven in het programmaonderdeel “Lichtpuntjes”. Hierbij is er alle tijd en rust om de prachtige verlichtingen op hun eigen tempo te bekijken. Mocht u zelf binnen de doelgroep vallen of vrienden, familieleden of kennissen hebben die het leuk lijkt om mee te doen met “Lichtpuntjes” dan kunnen zij zich aanmelden via onderstaand emailadres.
Vrijdag 3 september is de route alleen toegankelijk voor deelname op de fiets, op de overige drie avonden is de route alleen per auto te volgen. De bezoeker kan het vervoersmiddel parkeren aan de Slingeplas. Daar vandaan kan te voet een looproute door Bredevoort gevolgd worden langs allerlei attracties.
Een groot deel van de auto/fietsroute zal weer door Barlo lopen. De route daar is nagenoeg gelijk aan die van vorige jaar, alleen komen ze deze keer vanaf de andere kant aanrijden (vanaf de loods). Barlo is altijd al een plaatje om te zien, maar we hopen dat jullie ook dit jaar willen helpen met het letterlijk in het licht zetten van jullie buurtschap. Laat zien hoe mooi het is door het verlichten van jullie eigen boerderij/tuin of (licht)objecten met bijv. tuinspots, vuurkorven of wat je maar bedenken kunt. Als er hulp nodig is laat het ons weten!
Vorig jaar zijn we echt blij verrast door jullie creatieve ideeën en prachtige woningen. We hopen ook dit jaar weer een boeiende route neer te kunnen zetten en dat kan alleen met jullie medewerking!

Mochten er verder vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag via
info@bredevoortschittert.nl

Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting Bredevoort Schittert

Deel Barlo: Lichtenvoordsestraatweg, Groot Deunkweg, Bullenssteeg, Straksweg, Nijhofsweg,
(zandweg) Neethweg, Nijhofsweg, Aladnaweg, Barloseweg, Klompsteeg, Markerinkdijk, Buddinkdijk